Donderdag gesproken met Menno Lanting van De Baak over Talent Life. Direct na ons gesprek stuurde Menno een email waarin hij ons gesprek mooi samenvatte: ‘We hebben het oa gehad over de schijnbaar groter wordende mismatch tussen jong talent en bedrijven. Jongeren zijn steeds minder ontvankelijk voor wervingsactiviteiten van bedrijven. Ze willen niet meer gevonden worden, ze willen zelf vinden. Probleem hierbij is dat bedrijven zich niet of nauwelijks op een authentieke wijze begeven op netwerken en platformen die er voor de jongeren werkeljk toe doen. In dit verband vertelde ik je wat over de case van Heineken. Tegelijk is er bij bedrijven meer en meer behoefte aan ‘dwarsdenkers’ ipv de algemeen aanvaarde sociale profielen. Boektip: Age of Heretics.’

Gesprekken zoals met Menno zijn belangrijk om onze plannen te ijken. Antwoord krijgen op vragen als: Zien anderen de mismatch tussen jongeren en arbeidsmarkt ook? Vooral de introductie van de term ‘Dwarsdenkers’ was een parel van een toevoeging op ons plan. Een samenwerking met de Baak voor het Talent Program wordt onderzocht!

Maandag spreken we met Hans Couzy over Talent Life en dan weer een bericht over onze bevindingen.


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *