Na een gesprek op 2 maart met Willem Lageweg ben ik gestart bij MVO Nederland om de People agenda te ontwikkelen en organiseren. Een pracht klus die past als een paar ouwe gympies. Pas na het weekend erna kon ik er echt van genieten, er was eerst nog een politieke knoop te hakken. Ik zal nooit weten of mijn naam ooit op de D66 kandidatenlijst was gekomen, maar zeker is dat ie er niet op komt!

Tenniskanon

De eerste weken waren heerlijk rommelig. Gesprekken met nieuwe collega’s, doorgronden wat MVO Nederland nou allemaal precies doet (en niet doet), overdracht van contacten en acties van Willem, veel leesvoer (heel veel geprint FSC papier;), de eerste grove streken voor de visie op papier en aan de slag met een concreet projectplan. Kortom alles tegelijk door elkaar alsof je op een tennisbaan met 10 serveer kanonnen tegelijk wordt beschoten. Gelukkig vind ik dat heerlijk 😉

Allemaal mooi, maar wat levert dat nu concreet op?

visitekaartje bij MVO Nederland

Langste tekst ooit in het ballonnetje van MVO Nederland!


1 april ga ik een middag op onderzoek naar Het Nieuwe Werken bij KPN. Wat is dat nu eigenlijk? Gaat het over thuiswerken? Social media? Een nieuwe vorm van leiderschap? Het voorkomen van files? Het onderwerp is in ieder geval actueel binnen veel bedrijven en draagt zowel aan de People- als de Planet agenda bij!

MVO Nederland gaat bijdragen aan het Manifest Goed Werkgeverschap dat op 8 april aangeboden wordt aan Hans Kamps (SER-kroonlid). De bijdrage daarvoor wordt ‘as we speak’ geschreven op het gebied van ontwikkeling van medewerkers. Aan dit manifest doen ongeveer 60 organisaties mee waaronder de winnaars van de Great Place To Work prijs, CNV, AWVN, enkele experts.

Vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid loopt nu een pilot om grote bedrijven te stimuleren, versterken en verbinden om kansen te bieden aan mensen met een arbeidshandicap (Wajong en WSW). Ik ben een projectvoorstel aan het schrijven om deze groep bedrijven op te nemen binnen MVO Nederland. Hierdoor kunnen deze goede voorbeelden en alle ervaring verspreid worden binnen het partnernetwerk van MVO Nederland en er buiten.

Mooie ontwikkelingen die vaart geven aan de People agenda binnen MVO Nederland. I’ll keep you posted!


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *