Vanaf 1996 is Helene van der Vloed directeur van Antropia en rentmeester van Landgoed de Reehorst, gelegen tussen Driebergen en Zeist. De activiteiten op het landgoed hebben allemaal raakvlakken met een ‘Education Permanente’ ofwel een leven lang leren. Dat is verweven in alle activiteiten die plaatsvinden op het landgoed, maar ook in de wijze waarop Antropia met haar medewerkers omgaat.

Creëer met wat je hebt en niet andersom
Het prachtige landgoed, de centrale ligging en de historische bestemming vragen om een publieke functie, zodat veel mensen kunnen genieten van de schoonheid. De ontwikkeling van een congrescentrum is daarom ook ontstaan van wat er al was en niet ‘bedacht’. Dit uitgangspunt wordt ook toegepast op medewerkers. Helene: ‘Je hebt allemaal mogelijkheden, maar andere startpunten.’ Binnen Antropia staat de ontwikkeling van medewerkers centraal. Maar dan wel ontwikkeling vanuit een breed perspectief. Helene doet dan ook de stevige uitspraak dat iedereen recht heeft op werk.

PeoplePlanetProfit
De symbiose tussen People Planet en Profit komt bij Antropia ultiem tot uiting. Natuurlijk heeft het congrescentrum de Golden Green Key, dat aangeeft dat je klimaatneutraal kunt vergaderen. In de afweging tussen People en Profit prevaleert People. ‘We hebben een autistische medewerker in dienst die een uitstekende barometer is voor de druk binnen de organisatie. Je merkt aan hem veel sneller dat de druk te hoog wordt, dan bij andere medewerkers. Als de drukte te veel wordt, dan nemen we gas terug en moeten we wel eens klanten Nee-verkopen. Dan is het gewoon wel even genoeg en zien we af van meer winst.’, aldus Helene van de Vloed.

Identiteit
Regelmatig wordt met alle medewerkers van Antropia het identiteitsspel gespeeld. Zo herijken ze samen wie Antropia is. De authenticiteit komt uit de medewerkers zelf. Bij elk contact en elk detail voelt een gast van Antropia dat de identiteit klopt.


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *