Vanaf mijn start bij MVO Nederland ben ik bezig met het ontwikkelen van een project waarbij Arbeidsparticipatie van mensen met een arbeidshandicap centraal staat. In de gehele Wajong en WSW wereld staat de re-integrant of de client of de Wajonger centraal. Dat gaan we nu omdraaien. Kernvraag van dit project is: Wat gebeurt er als je de vraagsturing van werkgevers centraal zet bij het aan de slag krijgen van mensen met een beperking?

Doelstellingen zijn: een kopgroep van 24 Toonaangevende bedrijven en een achtervolgersgroep van 50 bedrijven die met elkaar nieuwe kennis, methodieken en goede voorbeelden.

Afgelopen maandag heeft Minister Donner de subsidie toekenning van dit project goedgekeurd, waardoor MVO Nederland tot eind 2012 aan de slag kan met dit boeiende onderwerp.

Zie ook het artikeltje op NU.NL
Donner wil aannemen gehandicapten stimuleren: http://ping.fm/2WHtk


1 Comment

Gebruikersnaam · 16 augustus 2010 at 21:59

Prima initiatief! Ik ben benieuwd of er ook hoogopgeleide Wajongers op weg naar een baan worden geholpen (zoals reeds bij Onbegrensd Talent gebeurt). Dikwijls gaat het om mensen die niet helemaal in het klassieke stramien passen, maar onder de juiste voorwaarden wel prima kunnen functioneren in een werksituatie. Juist voor die groep is het verschil tussen het huidige inkomen (75% van het minimumloon) en wat ze zouden kunnen verdienen met passende arbeid behoorlijk hoog. Een passende werkkring brengt ook enorme sociaal-economische voordelen met zich mee. Een extra factor om rekening mee te houden is dat een deel van de groep die wel een normaal inkomen kan verdienen, toch blijvende (arbeids)ondersteuning nodig heeft.

groet,
werkende Wajong’er

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *