Vandaag heb ik gesproken op het congres Personeel & Arbeid van de Hogeschool Utrecht en de NVP. Ik heb daar echt heel veel lol in. Zo’n verhaal mooi opbouwen, mooie plaatjes en filmpjes erbij zoeken. Bedenken hoe het publiek zal reageren op een verhaal en daar dan weer op in spelen. Ondanks dat het ik het met regelmaat doe, mag het wat mij betreft nog veel vaker.

Glenn tijdens de speechDe speech van vandaag ging over het waarom en hoe van medewerkersbetrokkenheid. De belangrijkste boodschappen: onze huidige manier van organiseren werkt niet meer, we moeten mensen weer centraal zetten in organisaties, mensen motiveer je niet met bonussen, mensen motiveer je wel met autonomie, vakmanschap en purpose. Alleen doe ik daar dan 30 minuten over ;-)

Voor mij vertelden Rob Grundemann (HU) over de omvang en gevolgen van vergrijzing en Hans van der Steen (AWVN) over de paradigma verandering in arbeidsverhoudingen. En terwijl ik dit aan het schrijven ben, besef ik me dat dit wellicht mijn minst flitsende stukje is op mijn blog. Maar ja ik heb iemand op Twitter beloofd te melden wat ik vandaag heb beleeft dus....

Al met al best een aardig congres, maar het blijft toch bij veel zenden en weinig verrassende interactie. Dat moet toch anders, swingender en spannender kunnen. Iemand voorbeelden van hoe het dan anders kan?


1 Comment

Joanne · 23 maart 2011 at 22:08

Glenn, dank voor je korte maar duidelijke blog.
Wij als deelnemers Best Practice van vandaag zijn tevreden maar denken er verder hetzelfde over als jij.
Wellicht gastsprekers en gasten meer betrekken bij de organisatie om zo beter wensen en eisen mbt een dergelijk event te polsen?
Groet en tot ziens! Joanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *