Vanochtend zette ik het kommetje waar Rosa (mijn dochter van 8 ) kwark uit had gegeten onder de kraan. Want als je hem direct in de afwasmachine zet, dan droogt het op en wordt het nooit schoon. In de ochtend drukte moet je ook als man multitasking, dus terwijl de kraan liep ruimde ik alvast de pakken sap op. Rosa kwam direct in actie en zette de kraan uit, terwijl ze me vermanend toesprak: ‘Pap! Dat is waterverspilling!’

Mijn kinderen, Rosa van 8 en Teun van 6, zitten nu midden in een projectweek op school rondom duurzaamheid. Ze zijn aan de slag met zonnecelletjes, leren over recycling, maar ook over duurzame relaties. Vaak breng ik ze met de auto naar school omdat ik daarna direct doorrijd naar een afspraak of de plaatselijk P+R bij de trein. Maar vandaag werk ik een ochtendje thuis, dus wandelen we naar school. Nog geen kwartiertje lopen, dus een goede manier om even de bloedsomloop te stimuleren.

Terwijl ik terug wandelde naar huis zag ik in de buurt van de school dat diverse ouders ook nog wel een projectje duurzaamheid kunnen gebruiken. De locale middenstand bestaande uit autohandelaren, notarissen en vooral makelaars hadden hun Range Rovers en andere terreinwagens, waarvan het alfabet te klein is om aan te duiden welke energieklasse ze hebben, pontificaal voor de deur geparkeerd. Mooie auto’s allemaal hoor, dus de heren zullen wel erg succesvol zijn. Maar tijdens de projectweek duurzaamheid van je kinderen kun je toch wel een keertje je wandelschoenen aantrekken of je bakfiets weer uit de schuur halen? Er is nog veel werk te verzetten!


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *