Het uitzicht over het meer van Bolsena in Italië is prachtig. Terwijl mijn kinderen spelen in het zwembad en het grote huis dat we samen met vrienden gehuurd hebben gonst van de bedrijvigheid, tik ik dit blogje op de veranda. “Wanneer begin jij weer met werken?”, vroeg Sander, die huisarts is, gisteren aan me. Tja, dat is nog niet zo’n makkelijke vraag aangezien ik nu eigenlijk zit te werken.

Uitzicht vanuit vakantieadres

Uitzicht vanuit vakantieadres

Het gevaar is dat je ook op vakantie gewoon knalhard door gaat. Mail lezen en toch maar ff beantwoorden. Dat ene telefoontje opnemen, want die persoon probeerde je al zolang te bereiken. Voor je het weet ben je terug van vakantie. Niet uitgerust, geen nieuwe energie en geen nieuwe ideeën en inspiratie. Ik heb de eerste week echt de spreekwoordelijke stekker eruit getrokken. Even niets dan gezin, zon, Playmobilland, zwemmen, lekker koken en eten. Maar zo halverwege deze tweede week van mijn vakantie ben ik voorzichtig begonnen met schrijven aan mijn boek. Hiervan kun je je ook afvragen of het nu werk is of een hobby.

Gij zult
De truc zit hem volgens mij in het ‘moeten’. Als ik dit blogje moet schrijven als een verplichting, dan gaat het je tegenstaan. Houdt het je af van belangrijke vakantie verplichtingen als het bezichtigen van het zoveelste marktje of de zoveelste prachtige kerk? Zorgt het ervoor dat je je kinderen moet wegsturen, die je eigenlijk had beloofd om met ze te gaan stoeien in het water? Als het antwoord ‘ja’ is, dan moet je je volgens mij zorgen gaan maken. In mijn geval zijn de kinderen lekker een filmpje aan het kijken tijdens het heetst van de dag. En is mijn geliefde zeer content na een ochtendje markt bezoek. Het antwoord is dus ‘Nee’. Niemand hoeft zich zorgen te maken. Ik geniet me suf en ga dat ook nog wel even doen.

Logo Open Summer Office actie MVO NederlandOpen Summer Office
Bij terugkomst wacht mij Open Summer Office bij MVO Nederland. Gedurende drie weken doen we de deuren open voor mensen die een paar uurtjes bij MVO Nederland op kantoor willen komen werken. Een concept waar ik erg in geloof. Plug maar in al die kennis van buitenaf op al die aanwezige kennis binnen MVO Nederland. Het is net chemie. Mix een paar mensen samen dan krijg je vuurwerk! Ik ben er ook voor raad en daad op het gebied van Het Nieuwe Werken en wat breder op mensgericht ondernemen. Ik kijk uit naar de bijzondere ontmoetingen op de maandagen en woensdagen van 8 tot 24 augustus. Meer informatie over aanmelding en dergelijke kun je hier vinden. Tot dan, maar nu eerst even weer een duik in het zwembad.


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *