De komende dagen zet ik de laatste puntjes op de i. Nog een heel klein beetje polijsten en dan is het boek af. Ten minste voor mij. Ik draag de zorg voor die bijna 50.000 woorden over aan de uitgever, die de teksten persklaar gaat maken, gaat zetten en uiteindelijk drukken. Voor mij breekt nu dus een nieuwe fase aan: de marketing. Want laten we wel zijn, er worden jaarlijks vele boeken geschreven over leiderschap. Dus waarom zou een boekhandel of een belangrijke online verkoper als managementboek.nl mijn boek nu in de etalage zetten. Natuurlijk doet de uitgever er van alles aan om ervoor te zorgen dat ‘Boven het maaiveld’ onder de aandacht komt. Maar ik ben niet van plan om de komende maanden op mijn handen te gaan zitten.
Afbeelding van het boek Boven het maaiveld
Een eerste activiteit die ik samen met mijn collega’s van MVO Nederland ga organiseren, is een masterclass Leiderschap op 20 april. Doordat ik vanuit MVO Nederland samenwerk met ‘De Baak’ is het gelukt om de masterclass in het prachtige landhuis op landgoed ‘De Horst’ te houden. Tijdens deze masterclass vindt niet alleen de lancering van het boek plaats, maar kunnen de deelnemers ook in gesprek met een aantal leiders die ik gesproken heb voor mijn boek. Hans Couzy (oud-bevelhebber van de Landmacht), Marije Koets (directeur Vitae) en Alexander Pechtold (fractievoorzitter D66) hebben al toegezegd, dus dat belooft een mooie middag te worden. Deelnemers krijgen niet alleen een mooie middag, maar ook het boek (met of zonder handtekening van de schrijver;-) Tegen betaling van het luttele bedrag van 149 Euro kun je deelnemen aan de middag. Inschrijven kan via deze link. Met een beetje geluk is er nog een journalist te porren voor een mooi stukje of een recensie.

Met de organisatie van zo’n lancering doemt er direct een nieuw dilemma op: Wat doe je met al je vrienden die elke keer maar weer naar je verhalen hebben moeten luisteren over dat boek? Die kan ik toch moeilijk 149 piek laten betalen omdat ze met mij willen toasten op het boek! Ik heb de masterclass daarom bestempeld tot de zakelijke lancering. Voor vrienden en familie moet ik dus ook nog een klein feestje organiseren… Een boek schrijven is dus een aardig klusje, maar daarna begint het harde werken pas!


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *