In veel organisaties, maar het begint eigenlijk al op de basisschool, worden medewerkers langs een meetlat gelegd. Voor jouw functie moet je voldoen aan een hele rits competenties. Van klantgericht tot accuraat en van visionair tot resultaatgericht. De aandacht gaat meestal uit naar de competenties die nog wel bij gespijkerd kunnen worden. Want een onvoldoende moet toch minimaal een voldoende worden. In onderstaande filmpje van Ben Tiggelaar geeft hij wat overwegingen om dit anders te doen. Wat mij betreft is dat mensgerichter en talentgerichter. Waarbij de focus ligt op waar je goed in bent, waar je plezier in hebt, waar je door in flow raakt. Het mooie is dat iedereen daarmee wint. Klanten betalen echt liever voor een negen dan een zesje. Medewerkers zijn gelukkiger in hun werk. En de organisatie krijgt meer kwaliteit en productiviteit. Kortom iedereen wint. U moet waarschijnlijk alleen nog flink sleutelen aan het leiderschap in uw organisatie.

Ben Tiggelaar over het werk van Marcus Buckingham from Denkproducties on Vimeo.


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *