Alexander Pechtold met boek Expeditie GelukOnlangs kreeg ik van Jolanda van der Veen bij De Baak het doorgeefboek Expeditie Geluk. Dit initiatief van Het Nationaal Fonds Kinderhulp wil aandacht vestigen op het belang van een gelukkig leven voor alle kinderen in Nederland. Dit is zeker niet vanzelfsprekend voor kinderen die door armoede en ernstige problemen thuis langs de zijlijn staan en niet mee kunnen doen met leeftijdsgenoten. Iets wat juist in de laatste jaren van de basisschool heel belangrijk is: de overgang naar het voortgezet onderwijs staat voor de deur, de puberteit start en de hen omringende wereld wordt steeds complexer. In het doorgeefboek staan veel lege pagina’s waar je zelf antwoord kan geven op de vraag: Waar word jij gelukkig van? 1.000 van deze boeken maken een rondgang door Nederland en die van mij heb ik doorgegeven aan Alexander Pechtold, die het boek op zijn beurt weer doorgaf aan het Haagse Gemeenteraadslid Joost Sneller. In dit blogje mijn schrijfsel in het boek.

Na een flink aantal gesprekken met werkzoekenden met een handicap viel het kwartje bij mij: “Werken draagt in onze maatschappij voor een groot deel bij aan het geluk van mensen.” Binnen het detacheringsbureau voor mensen met een handicap (Onbegrensd Talent) wilden wij daar aan bijdragen. En ook nu vanuit mijn werk bij MVO Nederland sta ik elke dag op met de diepe motivatie dat ik wil bijdragen aan twee eenvoudige, maar ook grootse doelen: Iedereen aan het werk; Iedereen die werkt met plezier, gezondheid en gelukkig aan het werk. Mijn bijdrage daar aan leveren door er over te schrijven en spreken; door gesprekken te faciliteren en beweging te creëren, maakt mij dan weer gelukkig! Terwijl ik dit schrijf in de trein springt mijn iPod op het volgende nummer. Een liedje dat ik lang niet meer gehoord heb, maar wat de perfecte soundtrack is bij dit moment. Geluk zit ook in een klein hoekje.


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *