De wereld om ons heen is hard aan het veranderen. Vergrijzing, technologische ontwikkelingen en globalisering zorgen ervoor dat oplossingen van vandaag, morgen niet meer werken. Werk, organisaties en mensen moeten mee veranderen. En het liefst in het zelfde, rappe tempo. Maar dat is bijzonder lastig. Hoe kunnen wij het oude loslaten en het nieuwe, onbekende omarmen?

Boekcover Je Nieuwe WerklevenIn het boek „Je nieuwe werkleven” geeft Saskia Langenberg jou handvatten om dat nieuwe werken en leven vorm te geven. Met praktische handreikingen, tests en oefeningen zorgt zij ervoor dat je gaat nadenken over jouw ingesleten denkbeelden en gewoontes rondom het thema werk. Want waarom zeggen wij nog steeds: „Ik ga naar mijn werk.”; als je dat tegenwoordig overal kunt doen?

Om dat nieuwe werkleven vorm te geven – in al zijn grootsheid en omvang – is nog niet zo eenvoudig. Want laten we eerlijk zijn, we zijn nog lang niet bij een nieuw, tijdelijk evenwicht. Niet alleen zul jij de manier waarop je werkt moeten innoveren. Ook de organisatie waar of waarmee je werkt moet nog mee innoveren, laat staan de maatschappij met alle regels en structuren.

Naast alle boeken over „Het Nieuwe Werken” is het goed dat er nu ook een boek is dat zich richt op het individu. Een boek dat jou helpt bij het bepalen van jouw manier van werken in een wereld met ongekende technische en communicatieve mogelijkheden. In een wereld waarin vooral het stoppen met werken een grote uitdaging is.

Is het boek van Saskia een aanrader? Een enkele keer dreigt Saskia uit de bocht te vliegen in een poging volledig te zijn met dit veelomvattende onderwerp. Dan schiet Saskia even in een paar bladzijden door het onderwerp zingeving (de alom aanwezige WHY van Simon Sinek), waarbij de keuze om alleen te verwijzen naar andere boeken sterker was geweest. Maar als je op zoek bent naar een leidraad, die je helpt om te gaan met een nieuwe manier van werken, dan kom je met dit praktische boek vast een stap verder.


1 Comment

Max vd Zee · 22 juli 2015 at 12:42

Ik werk ook lekker vanuit huis, je moet er wel discipline voor hebben maar ik zou niet anders meer willen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *