Het veranderen van het gedrag van mensen is bijzonder lastig. Vooral omdat wij vaak denken dat het via de rationele weg gaat, terwijl veel verandering juist door emotie of zelfs totaal onbewust gaat. De impact van de situatie of de omgeving waar mensen zich in bevinden is met name van grote impact. Het is niet voor niets, dat grote reorganisaties in bedrijven vaak gepaard gaan met een fysieke interne verhuizing. De verandering wordt daarmee dus tastbaar.

Ik ben op zoek naar aansprekende, creatieve voorbeelden van de verandering van de omgeving, waardoor het gedrag van mensen veranderd. Het dansende stoplicht heb ik eerder al gedeeld, net als de pianotrap in de metro. Onderstaande voorbeeld van een reclame campagne van IBM is ook een briljante (thanks Bijan Lotfi voor de tip!). Nuttige reclame waar je op kan zitten, onder kan schuilen en over kan lopen. Totaal passend bij de boodschap: Smarter cities. Heb jij nog mooie voorbeelden? Reageer op dit bericht of email me!

IBM & Ogilvy France Create Ads With A New Purpose in its latest “People For Smarter Cities” from Ogilvy Paris on Vimeo.


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *