IMG_1114Als ik met mijn zoontje voetbal, dan heb ik weleens spijt dat hij op hockey zit. Geen objectieve, rationele spijt, maar zo’n flits die door je hoofd gaat. Die flits is er overigens alleen als het mij opvalt dat hij mij voorbij speelt omdat hij linksbenig is. Lefties zijn met voetbal een stuk zeldzamer dan rechtsbenige spelers en staan alom bekend als creatieve voetballers. Cruyff en Robben zijn voorbeelden van deze exceptionele creativiteit bij linkspoten. Onderzoek laat nu zien dat de vermeende creativiteit bij linksbenige en linkshandige mensen een mythe is. Sterker nog linkshandigen verdienen minder en hebben meer emotionele problemen. Ik ben bijna opgelucht dat mijn zoon alleen linksbenig is en met zijn handen volledig rechts is….


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *