De mensheid heeft haar kennis en ervaring generatie op generatie doorgegeven door verhalen te vertellen. Doordat mensen duizenden jaren naar verhalen hebben geluisterd, is het verhaal in ons DNA terecht gekomen. Verhalen verbinden en inspireren ook jouw klanten en medewerkers. Welke waarde levert jouw organisatie aan jouw klanten en de maatschappij? En wat is het verhaal dat jouw medewerkers vertellen over hun organisatie?
In deze workshop gaan jouw medewerkers de ondernemersdoelen leren dusdanig te verwoorden dat klanten er onderdeel van willen zijn. Ze starten met een brede blik op de waarde die jij levert en de waarden waar jouw organisatie voor staat. Vervolgens vertalen ze dit naar de woorden die hen zullen helpen in gesprekken met klanten, op social media en zelfs met hun vrienden en familie. Door de workshop samen met jouw collega’s te volgen ontdekken en versterken jullie de verhalen die er al zijn en wordt de organisatiecultuur verder versterkt.

Druk bezochte workshop storytelling tijdens Sprout Challenger Day

Druk bezochte workshop storytelling tijdens Sprout Challenger Day

Resultaten
Deelnemers aan de workshop hebben:
• kennis van belang en werking van storytelling
• een gezamenlijk beeld van de waardecreatie voor klant en maatschappij
• kennis van basis regels voor storytelling
• eerste versie van hun eigen bedrijfsverhaal
• cultuur versterkt door verhalen van collega’s
• feedback gekregen van collega’s

Aanpak workshop Storytelling
In een ontspannen sfeer werkt de groep op interactieve wijze stapsgewijs aan hun eigen versie van het organisatieverhaal. In het eerste deel van de sessie wordt gezamenlijk gezocht naar de waarde die de organisatie aan klant en maatschappij levert. Hiervoor wordt de techniek van Simon Sinek, It starts with Why gebruikt. Daarna worden de verhalen geschreven aan de hand van eenvoudige storytelling technieken zoals de Pixar Pitch. Tijdens de workshop wordt veel gewerkt in kleine groepjes, zodat er veel kruisbestuiving plaats kan vinden. Aan het einde van de workshop worden de verhalen van de deelnemers aan elkaar voorgedragen.

Voor wie?
• Ondernemers of leidinggevenden die hun medewerkers willen betrekken en helpen bij het uitdragen van de missie van de organisatie.
• Dit programma is bij uitstek geschikt om op eigen locatie uit te voeren omdat we op zoek gaan naar verhalen van de mensen en het bedrijf.
• Groepen tot 25 deelnemers, of tot 50 medewerkers bij 2 trainers.

Deze workshop is ontworpen voor een dagdeel, maar er is een ook een korte, turbo versie voor op congressen in een klein uur. Meer informatie? Stuur me je een email.

1 Comment

Verjaardagsmarketing: 3 tips - Glenn van der Burg's blog · 27 augustus 2015 at 14:48

[…] Workshop storytelling […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *